Experimental Friday

24 Jun
2010

Vineri, 24 Septembrie 2010, Ora 20:00
Twice ReInvented, Bucuresti

Intr-o lume aflata la rascruce, unde amprenta economico-financiara invita la prudenta, concertele continua sa fie din abundenta… de la cele mai mari festivaluri si pana la cele mai mici si necunoscute evenimente, fanii sunt pusi in fata celor mai mari dileme, intre a culege si a alege.

DonisArt doreste sa prezinte prietenilor Serilor Speciale dar si altor posibili interesati un nou concept, prin organizarea evenimentului EXPERIMENTAL FRIDAY. Prin aceasta noua abordare, DonisArt isi propune sa sustina si sa promoveze in cel mai sincer si profesionist mod trupele a caror determinare si daruire este totala, trupe care au avut sau au ceva de spus in segmentul lor muzical, care doresc sa tina aproape de fani, sa comunice direct cu ei, sa se bucure de experienta in Romania. Audienta va vedea la lucru muzicieni mai mult sau mai putin cunoscuti, va viziona diverse concerte aparute oficial in format DVD si/sau inregistrari integrale ale Serilor Speciale, va putea sa-si achizitioneze merchandising direct de la artisti si se va bucura de diferite surprize oferite de organizatori…. cu alte cuvinte, un alt mod de a petrece o noapte alaturi de trupeti si prieteni, intr-o locatie complet renovata si cu preturi la bar accesibile oricarui buzunar.

Prima editie EXPERIMENTAL FRIDAY va dezvolta tematica Post-Rock & Shoegaze.
SIGUR ROS, SLOWDIVE, MY BLOODY VALENTINE, COCTEAU TWINS sau MOGWAI sunt nume mari, dar la fel de interesante sunt si cele mai putin cunoscute, dar care scriu istorie: GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR, NEUROSIS, CULT OF LUNA, EXPLOSIONS IN THE SKY, ISIS, MONO, RED SPAROWES, CASPIAN, PELICAN, RUSSIAN CIRCLES, BORIS sau GOD IS AN ASTRONAUT. In ultimii zece ani aceasta scena muzicala a explodat… din America, Noua Zeelanda sau Japonia si pana in Europa, sute de trupe incearca sa-si exprime propriile idei in moduri mai mult sau mai putin originale… Aceasta abordare experimentala a adunat sub acelasi acoperis faze Post-Rock, Shoegaze, Ambient, Minimalist, Down Tempo, Psyhedelic, Electronica, Progressive Rock, Post Metal, Stoner… si lista ar putea continua lejer cu alte si alte derivate! Discutam, de fapt, de un mix (asociat oarecum fortat dar acceptat) de Indie si Alternative Rock cu radacini din muzica anilor 60, care a luat multiple forme in decursul timpului si a ajuns astazi sa creeze un curent impresionant!

Dar ce trupe vor participa la EXPERIMENTAL FRIDAY?

KWOON este un sextet parizian ce s-a infiintat in urma cu patru ani si a realizat pana acum 2 albume. Debutul “Tales and Dreams” a fost lansat in 2006 si apreciat atat de intreaga presa de specialitate, cat si de fanii Ambient Shoegaze Post-Rock. Acum cca 6 luni francezii au realizat un nou material, mult mai matur si complex, “When The Flowers Were Singing”. Cu un melanj inteligent de voce masculina si feminina, violoncel, keyboards, samples, baterie si chitari, noul material KWOON face atingeri vizibile catre fragilitatea si delicatetea soundului SIGUR ROS, ANATHEMA sau MOGWAI, insa insista si pe forta si dinamica chitarilor in genul EXPLOSIONS IN THE SKY.
www.myspace.com/kwoonmusic

CECILIA EYES a inceput in formula de cvartet in 2004 si un an mai tarziu a iesit pe piata cu un interesant MCD, “Echoes From The Attic”. Adepta unui instrumental Post-Rock romantic, plin de elemente Ambient si atingeri Ethereal & Down Tempo, soundul trupei pare sa-si extraga multe idei din trupe de gen insa, in final, rezultatul este unul cu personalitate proprie. In 2007 belgienii semneaza cu label-ul dEPOT 214 si realizeaza doar dupa cateva luni “Mountain Tops Are Something Closer To the Moon”, un album mai putin mediatizat dar bine primit de fanii MONO. In aprilie 2010, in formula de 5, CECILIA EYES lanseaza noul material, “Here Dead We Lie”, o bijuterie Post-Rock de colectie!
www.myspace.com/ceciliaeyes

Ambele trupe sunt pregatite sa ofere tuturor peste 3 ore de muzica adevarata, dar si bucuroase sa stea de vorba cu cei interesati despre piesele compuse.

EXPERIMENTAL FRIDAY va avea loc in data de 24 septembrie, in Clubul Twice ReInvented, situat in centrul istoric din Bucuresti, Str. Sf. Vineri Nr.4, incepand cu ora 20.00.

Pretul unui bilet este de 40 lei si poate fi procurat din reteaua EVENTIM, dar si in seara evenimentului, la intrarea in locatie.

Twice ReInvented
Strada Sf. Vineri, Nr.4, Bucuresti

Poate va mai intereseaza

  • Labyrinthic Metal Evening
    Sambata, 16 Octombrie 2010, Ora 19:00 The Silver Church, Bucuresti, Romania O noua Seara Speciala organizata de DonisArt va oferi fanului Metal oportunitatea de a petrece cateva ore bune intr-o l...
  • Anna Lesko invites you – In my bedroom @ Turabo Summer Club
    Castigatoare a premiului ‘Discul de aur’, avand cinci albume albume la activ si multe piese foarte cunoscute de public cum ar fi: ‘Ard in flacari’, ‘Inseparabili’, ‘Inocenta’, ‘Pentru tine’, ‘24′, Any...
  • PubliKa, The Amsterdams si byron in Music Club
    PubliKa, The Amsterdams si byron au pregatit pentru joi, 1 Iulie 2010, un show special in Music Club din Bucuresti. Satui de vremea posomarata de afara au hotarat sa goneasca ploaia print-un asalt de ...
  • CityFM prezinta concertul Ozzy Osbourne la Bucuresti
    CityFM il aduce pe Ozzy Osbourne in concert, la Bucuresti. Evenimentul va avea loc pe data de 2 octombrie si face parte din turneul mondial de promovare al noului album al lui Ozzy Osbourne, intitulat...
  • Vineri, Gotan Project la Bucuresti
    Peste 3 zile, pe 25 Iunie 2010, celebra trupa de electro-tango Gotan Project canta la Sala Palatului in Bucuresti. Spectacolul incepe la ora 20.00, iar accesul in Sala Palatului este permis incepand c...


Comment Form

top